Viva la France!

Igår var det tydligen frankrikes nationaldag
det var min väninna Franska Fanny inte sen med att berätta på facebook minsann
tur att hon är så fransk, så att man liksom inte missar sånt
eller så att man får vetskap vad en croc monsiuer eller nåt är. (Typ som en toast. Fast mycket bättre och mycket franskare. Fanny höll på att döda mig sist jag gjorde den jämförelsen, men hon kunde inte sätta fingret på vad skillnaden egentligen var)

Jag blev mycket förvånad när jag såg hennes status på fb dock, jag hade tänkt mig att hon och hennes franska far skulle sitta hemma med baguetter och vifta med franska flaggor eller nåt.
Men icke

Franska Fanny: "Firar Frankrikes nationaldag med fjärde sex and the city avsnittet :)"

Förvånad Rebecka: "Är det verkligen PK (politskt korrekt) att sitta och gotta sig framför amrikansk propaganda då Fannybau? Borde du inte ha en tyst minut för dina franska bröder som fått kasta in sina frysiska mössor i onödan istället?"

Franska Fanny: "Den sorg jag kände för mina borttvinade landsmän, som offrade liv och rum för det franska riket, fick mig att invalidiseras i ett förståndshandikappat stadium där min hjärna endast var mottaglig för amerikansk propaganda. Allt annat var som algebra för en treåring...Carrie & Co var medecin och inget annat."

Jaha...
Det förklarar ju saken, tänkte jag och kände mig tillfreds med att mina fördomar om fransk patriotism besannats än en gång.

Fett Fransk....

Nu kan jag inte sitta här minsann utan ska sköta lite sociala plikter istället.
Puss på er!

Kommentarer
Postat av: Phannybhaaui

Åhåjaja! Tack för inlägget. Måste dock påpeka att efter de fyra sex and the city avsnitten så åt vi en fransk middag med en fransk flagga i blomkrukan, bilder på paris på kylskåpet och vin till maten :) Menu: Escargot (sniglar), magret du canard au chirolles (ankfilé ned kantareller), potatis croquetter med rödvinssås. Sedan ost och avslutningvis mousse au chocolat imitation i form av chokladpudding :D mätt

2011-07-15 @ 17:40:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0