kvällens tanke...

Sitter och pluggar spanska verb.
Så kom jag till verbet querer, och så gjorde jag ett streck och skrev "Vilja ha/älska"
och så fick jag en liten tanke.

Om spanjorerna använder samma ord för någonting de vill ha och någonting de älskar, är det inte så konstigt att de är som de är! När jag säger så syftar jag alltså främst på promiskuösiteten (att de är up for it whenever, wherever alltså)

Ni som läst bloggen länge vet att jag ganska ofta beklagade mig över den manliga befolkningen när jag var i madrid (Ni som inte gjorde det kan klicka runt på kategorin "rubia en madrid" så hittar ni säkert nåonting där mellan starbucks och fest-bilderna ;D) men nu kan jag ju faktiskt förstå dom lite!
Tänk er att inte kunna skilja på att älska och att vilja ha

inte konstigt att de är otrogna hela tiden! Om de inte kan skilja på vad deras begär vill och på personen de älskar menar jag, och inte konstigt att de måste göra banala smörsånger om allt, med tanke på vilka förvirrade situationer de sätter sig i (Typ... Jag älskar inte dig, men jag vill ha dig ändå. Men just det ja, det kan jag inte känna för det är samma ord)

Stackarna....
Jaja, det var kvällens tanke, nu går jag vidare till saber, som betyder att veta, men med tanke på tidigare företeelse kan de ju inte veta varken ut eller in, hehe.
Pusspuss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0