bussbänksman och normer

Idag när jag åkte buss
eller när jag väntade på bussen rättare sagt (sjukt konstigt att man säger så förresten, "rättare"... finns ju inget sånt ord egentligen, knasknas)

då satt jag iallafall bredvid en tjej, lång, smal, fint lockigt hår och om hon skulle råka läsa det här och känna igen sig i beskrivningen är det bäst att jag tillägger att hon hade väldigt fint läppglans också.
Då, när jag tänkte på allt detta men såklart tittade rakt fram på ingenting alls och lekte att jag var ascool och inte brydde mig ett skit om var hon hade köpt sitt fina läppglans, kommer det en man fram till oss och frågar om han får sitta där bredvid oss (fast han frågade henne, jag fortsatte att vara ascool och låtsades att jag inte hörde honom typ).

Hon säger att ja, självklart får du det
glatt och trevligt, frid och fröjd

förutom att det regnade
och förutom att mannen tydligen inte alls hade någon som helst respekt för de sociala normerna....
det var nämligen så
att en smärre katastrof inträffade just då och där
för mannen satte sig inte på bänken och stirrade rakt fram och försökte vara ascool, som man hade kunnat förvänta sig av en vanlig bussåkande man i sina bästa år.
nej
utan han forsatte att prata med tjejen med det fina läppglanset!

och det värsta, eller det bästa av allt (har inte riktigt bestämt mig ännu) var att han berättade under typ tio minuter om en gång när han hade satt sig bredvid ett gäng tjejer en gång, och då hade de anklagat honom för att ha antastat dem.
men det hade han inte gjort såklart, bara frågat om han fick sitta ner och sen dess var han nästan rädd för tjejer sa han.
och tjejen med läppglanset blev mer och mer rädd för den här mannen som uppenbarligen inte alls visste vad som passade sig när man sitter med främlingar som väntar på bussen

själv kände jag mig också lite sådär illa till mods faktiskt, tänk så hade han börjat prata med mig också, och så skulle jag inte kunna fortsätta att vara ascool och stirra rakt fram och då skulle folk tro att JAG inte vet vad som passar sig när man väntar på bussen!!
nej gud förbude, tänkte jag

men sen ångrade jag mig nästan lite...
och spenderade hela min bussresa med att fundera på allt jag hade velat göra, men som jag inte gör för att jag, till skillnad från bussbänksmannen, är uppfostrad med stor respekt för sociala normen (fast det var egentligen myt, men ändå.)

Bland annat hade jag velat förklara min kärlek till en lärare på ett prov/i en uppsats, lägga mig i privata samtal ("Men va?!?!? Gjorde han så?? Vilket svin, men vet ni, en gång hände det här mig... "), låtsas att jag tillhör amishfolket en kväll på corner, gå naken i matsalen, skratta på helt fel ställen, skriva fuckade kommentarer på facebook, fråga om man får klappa någons bebis, leka häst på stan, vägra sluta prata om mitt obscena sexliv när jag sitter hos frisören (inte för att jag någonsin har börjat då, och inte för att jag har något obscent sexliv, men ni fattar...) 
ochsåvidare ochsåvidare

men det roligaste hade nog ändå varit (och det här har jag tänkt på ett tag nu)
att tackla köttmarknaden (=singelmarknaden) på samma sätt som man tacklar arbetsmarknaden.
Typ gå ut och dela ut CV:n på krogen, med asbra egenskaper som ser fett bra ut på pappret men funkar sådär i praktiken
i mitt skulle det stå att jag älskar att baka kladdkaka och göra frukost på sängen
och att morgonmysa
och att jag aldrig säger nej och tycker precis som du
Ring mig!

och sen när man inte får något svar så letar man upp personen i fråga på eniro och ringer direkt (inte efter tre dagar eller så alltså)
"Hej, kommer då ihåg mig?! Jag vill bara säga att jag är verkligen JÄTTEINTRESSERAD av dig!!! Jag KAN väl få träffa dig igen, så loovar jag att du inte kommer ångra dig. Tro mig, jag ÄR kvinnan i ditt liv! På riktigt alltså"

åååh vad kul det hade varit!
jaja, PA kallar, klart slut.


(inte alls omotiverat, på tal om sociala normer.)
pusspuss


Kommentarer
Postat av: Antonia

Beckis! I LOVE YOU !!!!!!!!! du förgyller våra svenska regniga dagar med ditt bloggande :)

2012-04-10 @ 19:34:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0