"en liten tankeställare"

idag är min mor på oförskämt bra humör.
Det vet jag dels för att hon bara blev lite "på låtsas-arg" när jag inte orkade följa med och handla. (Jag hade mjukisbyxor och hade inte ens hunnit äta upp mina muffins, känner mig fett ursäktad).
I vilket fall som helst, började hon alltså inte predika om att jag är otacksam och bortskämd och egoistisk och att jag ALDRIG gör NÅGONTING, utan istället suckade hon bara irriterat och sa att jag var "så himmla tråkig", som om jag hade sagt nej till att gå på värsta afterwork/ravepartyt med hennes snygge chef som bara är några år äldre än mig (inte för att hon har en chef i 20-årsåldern med direkt fördelaktigt yttre, men ändå).

Det andra tecknet på att hon har haft en otroligt bra dag är att hon nu bara för några minuter sedan kom springande in till mitt rum (utan att knacka...), hoppade upp och ner av iver och sa till mig att jag bara MÅSTE kolla min mail, för hon hade skickat något så roligt minsann, eller både lite roligt och tragiskt, la hon till lite eftertänksamt och försjkönk i en begrundande tystnad för ett tag - filosofisk som hon är...

Såhär såg mailet ut iallafall:tydligen hade "Hasse på jobbet" satt upp lappen på anslagstavlan...
Det sa hon iallafall, när jag undrade om det var sånthär de höll på med på jobbet
då blev hon nästan lite generad och skyndade sig att ta hand om de nyinköpta matvarorna istället
så jag vet inte riktigt om jag tror på detdär med "Hasse på jobbet" faktiskt, det känns lite som något hon bara drog till med för att hon började undra om den där lilla "tankeställaren" kanske trots allt var lite väl magstark att skicka till sin 18-åriga, knappt vuxna dotter. (undrar hur alla de där mailen jag INTE får ser ut....)

För övrigt hade jag nästan också hunnit med att blir på oförskämt bra humör, när jag översvallad av kärlekskänslor till mamma Ingela tänkte att åh vad mysigt vi ska ha det ikväll hon och jag. Äta sushi och titta på Avatar - en vattentät plan som jag har smidit under dagen, eftersom jag visste att pappa skulle vara i Danmark.
Men när jag presenterade förslaget för mamma, sprack hon upp i ett stort leende och sa entusiastiskt att nej, vi ska ju kolla på HOCKEY idag!
precis som att hon inte hade saboterat hela min plan om en mysig mamma-dotterkväll
dessutom skulle pappa komma hem vid halv åtta ikväll, så vi skulle vänta med att äta tills dess
och jag är redan hungrig....

så fredagen kommer alltså troligtvis att sluta med magknip (sådär som man får när man äter jättemycket när man är jättehungrig ni vet) och att jag snyftar ensam i min säng till Avatar, eller titanic kanske...

jaja, det var allt för idag.
Pusspuss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0